Vidruci alias Pankuci alias Panka

Ez nem egy szokványos geocaching cseretárgy. Vidruci avagy Panka egy Travel Bug másnéven vándorbogár vagy utazó ügynök amely küldetésének teljesítése közben geoládáról-geoládára vándorol.

Ha nem szándékozod bejelenteni a megtalálást a www.geocaching.com weboldalon, kérlek NE VEDD MAGADHOZ.

Vándorlásának nyomon követéséhez szükséges, hogy belogold, hogy kivetted a ládából, ahogy az is, hogy berakod egy másik ládába.

Hivatkozási szám: TB5JQGT

Elérhetőségek / Nyomkövetés

Ha képet, videót, történetet szeretnél megosztani Pankuciról erre az e-mail címre is közölheted, de jelentsd be a geocaching.com oldalon is.

E-mail: vidranor@gmail.com

A hivatkozási szám alapján követheted Pankuci útvonalát a geocaching.com oldalon.

Hivatkozási szám: TB5JQGT

2. Mit tegyek ha megtalálom?

vidruci 2013.09.12. 12:17

Pankuci hivatkozási száma: TB5JQGT

Nem kell feltétlenül tenned bármit is az utazó ügynökkel, de ha szeretnél, két lehetőség közül választhatsz.

  1. Utazó ügynökök mozgatása
    Ha át szeretnél helyezni egy ügynököt egy másik ládába, vidd magaddal. Nem kell cserébe otthagynod semmit, addig sem, amíg nálad van és utaztatod. Nézd meg az utazó ügynök küldetését a kódja segítségével a www.geocaching.com/track oldalon, vagy keress rá a kódjára a Groundspeak's Geocaching Application-ben.

    Ha kiveszel utazó ügynököt egy ládából, és berakod egy másikba, fontos, hogy tégy logot az ügynök mozgatásáról.

  2. Utazó ügynök "felfedezése"
    Ha személyesen látsz egy utazó ügynököt, de nem mozgatod, írhatsz "felfedeztem" logot. Ehhez le kell jegyezned az ügynök követőkódját (egyedi azonosító, ami bele van vésve a tárgyba)

Mi az a logolás?
A „log” azt a bejegyzést jelenti, melyet megtaláláskor írsz a ládában található füzetbe (logbook), illetve a megtalálás bejelentésekor a ládához tartozó internetes felületre.

A követhető tárggyal kapcsolatos logok szabályait itt (olvasd el hasznos) találod. Ha költöztetsz egy ügynököt, fontos, hogy az interneten is logold ezt a mozgást. A logolás módja azonos a Travel Bugoknál, a geoérméknél és az egyéb követhető elemeknél.

Figyelj arra, hogy a követő kódot ne mutasd meg senkinek, és képet se tölts fel az internetre, amin látszik ez a kód. Ezt a kódot csak azok láthatják, akik a kezükbe veszik az utazó ügynököt. Ha valakit az ügynök weblapjára akarsz irányítani, használd az ügynök weboldalán található azonosító kódot (TB-vel vagy GC-vel kezdődik).

További segítséget találsz ezeken az oldalakon:

Egy Ügynök élete (Magyar geocaching oldala, ahol elolvashatod hogyan jelentheted be a bogarat a hivatalos geocaching oldalon)

Útmutató a Travel Bug használatához (A hivatalos geocaching Travel Bug útmutatójának oldala, ahol be tudod jelenteni. A nyelvet át tudod állítani magyarra)

Vagy írj e-mail nekünk és segítünk: vidranor@gmail.com

forrás: www.geocaching.com

Címkék: undefined

komment

süti beállítások módosítása