Vidruci alias Pankuci alias Panka

Ez nem egy szokványos geocaching cseretárgy. Vidruci avagy Panka egy Travel Bug másnéven vándorbogár vagy utazó ügynök amely küldetésének teljesítése közben geoládáról-geoládára vándorol.

Ha nem szándékozod bejelenteni a megtalálást a www.geocaching.com weboldalon, kérlek NE VEDD MAGADHOZ.

Vándorlásának nyomon követéséhez szükséges, hogy belogold, hogy kivetted a ládából, ahogy az is, hogy berakod egy másik ládába.

Hivatkozási szám: TB5JQGT

Elérhetőségek / Nyomkövetés

Ha képet, videót, történetet szeretnél megosztani Pankuciról erre az e-mail címre is közölheted, de jelentsd be a geocaching.com oldalon is.

E-mail: vidranor@gmail.com

A hivatkozási szám alapján követheted Pankuci útvonalát a geocaching.com oldalon.

Hivatkozási szám: TB5JQGT

1. Mi ez?

vidruci 2013.09.08. 19:30

Az utazó ügynök egyfajta fizikai része a geoláda játéknak. Ládákban vagy geoládász gyűjteményben találhatjuk meg ezeket. Minden vándorbogárba bele van vésve egy egyedi azonosító, amivel bejegyezheted a geocaching.com oldalon, ahogy utazik a világban. Néhány ilyen ügynök több százezer mérföldet is utazott, köszönhetően azoknak a ládászoknak, akik egyik ládából a másikba utaztatják!

Mi a geocaching avagy geoláda játék?
A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt terepen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely (ez a "cache") pontos koordinátáit.

A Travel Bug egy követhető biléta, ami egy "stopposnak" nevezett tárgyhoz van kötve. Minden Travel Bugnak saját küldetése van, ami általában utazással kapcsolatos, mint például meglátogatni az összes európai országot, vagy utazgatni tengerpartról-tengerpartra. A Travel Bugok ládáról-ládára utaznak olyan ládászok segítségével, mint Te is vagy.

Fontos megjegyezni, hogy a Travel Bug a www.geocaching.com azaz a külföldi geocaching oldal saját játéka. A magyar geocaching oldalon nincs ilyen, viszont lehet találni a hazai térképeken olyan ládákat, ami alkalmas Travel Bug fogadására, azaz ha megtalálod és költöztetni szeretnéd keress ennek egy megfelelő ládát.


Ha játszani szeretnél, akkor érdemes első körben mindkét oldalon (www.geocaching.com és a www.geocaching.hu) regisztrálnod magad!

forrás: www.geocaching.com | www.geocaching.hu

komment

süti beállítások módosítása